ua en ru

Київрада прийняла за основу проект рішення про затвердження програми розвитку електронного урядування на 2012-2014 рр

Київрада прийняла за основу проект рішення про затвердження міської цільової програми розвитку електронного урядування в Києві на 2012-2014 рр. За дане рішення проголосувало 98 депутатів зі 100 зареєстрованих, передає кореспондент РБК-Україна.
Як зазначає секретар Київради Галина Герега, дана програма є одним з ключових напрямків стратегії розвитку Києва до 2025 року.
"При запровадженні цієї програми, ми зможемо зразу проходити процес переходу з паперового документообігу до електронного. Запровадження цієї програми дозволить, в першу чергу, міській владі працювати більш публічно і прозоро. Але головне - це можливість скорочення термінів оброблення документів, зокрема звернення громадян, а також спрощення обміну інформацією між державними службовцями, бізнесом і громадянами", - зазначила Герега.
По її словам, у місті буде встановлено 1 тис. інформаційних кіосків, у яких громадяни зможуть отримати інформацію щодо останніх новин у місті, переглянути як опрацьовуються звернення громадян, надати нове звернення, чи скаргу, оплатити послуги ЖКГ.
"Також програмою пропонується ввести електронну карточку хворого для оперативного реагування з будь-якого місця при наданні медичної допомоги, пропонується також електронний запис до лікаря, створення інформаційного ресурсу для туристів", - додала Герега.
Також Київрадою була прийнята за основу міська цільова програма з технічного захисту інформації в м. Києві на 2011-2014 рр., головна мета якої, захист інформаційних ресурсів територіальної громади міста Києва.