ua en ru

Київрада прийняла рішення реорганізувати комунальні кінотеатри

Київрада прийняла рішення реорганізувати кінотеатри комунальної власності територіальної громади міста Києва. За відповідне рішення проголосували 72 депутати Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, до КП "Київкінофільм" приєднаються вісім кінотеатрів. Зокрема йдеться про кінотеатри "Братислава", "Київська Русь", "Лейпциг", "Ленінград", "Росія", "Флоренція", "Загреб", "Кінотеатр ім. Т. Шевченка".

Заступник голови КМДА Віктор Корж зазначає, що сьогодні кінотеатри знаходяться в жахливому стані.

"Мова не йде про приватизацію, мова йде про повернення цього майна київській громаді, повернення під контроль депутатів і адміністрації. Сьогодні Київ має достатньо можливостей для того, щоб такі культурні центри утримувати, налагодити там нормальну державно-розрахункову діяльність для того, щоб вони були предметом гордості, для того, щоб вони були справді культурними центрами, а не гадючниками, на що деякі з них перетворилися, в які стидно зайти, в які за останні 15-20 років ніхто не вклав жодної копійки, з перекошеними сходами, з пивними, туди не лише з дітьми, туди взагалі заходити неприємно. З цим миритися більше не можна, тому ми порадившись з депутатами, відпрацювавши проект, підготували таке рішення", - повідомив Корж.

За його словами, досі орендарі платили місту копійки. "В нас копійкові договори оренди, смішні для Києва, які не відображають вартість цих основних фондів. В нас рішеннями судів директори попризначали себе пожиттєво, це абсурдні речі, й все це на нашу відповідальність... Ми будемо використовувати можливості міського бюджету, а там, де це можливо і необхідно, порадившись з депутатами, ми будемо залучати інвесторів", - додав Корж.

Він також зазначив, що приміщення не будуть перепрофільовуватись.

Читайте також: Держкіно у 2013-2014 рр. виділить кошти для виробництва 108 фільмів