ua en ru

Київрада дозволила забудувати 147 га Біличанського лісу

Київрада надала дозвіл на забудову 147,1 га на території Біличанського лісу для реалізації проекту Bionic Hill. За відповідне рішення проголосували 85 депутатів Київради.

Київрада змінила призначення ділянки 147,1 га на території Біличанського лісу для реалізації проекту Bionic Hill. За відповідне рішення проголосували 85 депутатів Київради.

Зокрема, Київрада дозволила використовувати ділянку площею 90,4 га для комплексної забудови та експлуатації об'єктів житлового, громадського, адміністративного призначення та соціальної інфраструктури, ділянка площею 56,7 га - для будівництва та експлуатації індустріального парку та об'єктів будівництва в рамках реалізації проекту Bionic Hill.

Зазначимо, що на попередньому засіданні 23 жовтня, Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою для передачі 12 тис. га Біличанського лісу "Святошинського лісопаркового господарства". Загалом, це ділянки площею 5582,11 га у Святошинському районі та 6050,07 га в Оболонському районі. Рішення прийнято з метою оформити право користування землею за комунальним підприємством, щоб уникнути в подальшому домагань на ці землі селищними і районними радами.

Варто зауважити, що на сьогоднішньому засіданні Київрада не підтримала передачу ПАТ "Київенерго" декількох земельних ділянок для обслуговування трансформаторних підстанцій з-за неподключения до тепла або відключення будинків від тепла.

Нагадаємо також, що сьогодні Київрада проголосувала за внесення змін в програму соціально-економічного розвитку столиці.

Засідання Київради розпочалося о 9:00, а не о 10:00, як раніше. Варто зауважити, що ще вчора повідомлялося про те, що порядок біля Київради будуть забезпечувати 800 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України. Будівля Київради з вечора 12 листопада обнесено сірим металевим парканом, який зазвичай з'являється перед засіданням Київради. З боків будівлі стоять автобуси з міліцією. Міліцейські патрулі і легкові машини розташувалися на тротуарі біля будівлі Київради.