ua en ru

Київрада планує виділити районним організаціям Червоного Хреста фінансову допомогу у розмірі 214,3 тис. грн

Київрада на пленарному засіданні VIII сесії VI скликання, призначеному на 6 жовтня 2011 року, планує розглянути 213 проектів рішень, повідомляє прес-служба Київради. З метою надання фінансової підтримки районним організаціям Червоного Хреста будуть внесені зміни до програми "Соціальне партнерство на 2011-2015 роки та фінансування її заходів у 2011 році". На оплату комунальних послуг та оренду приміщень їм пропонується виділити 214,3 тис. грн

Крім того, в порядку денному містяться три проекти рішень про створення органів самоорганізації населення в Деснянському, Дарницькому і Шевченківському районах міста. Останнє об'єднання нараховує 28 187 жителів і може стати одним з найбільших в Києві.
Блок питань містобудування і землекористування, в основному буде присвячений питанням надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки чи відмови у наданні таких дозволів.

Крім цих питань, Київрада розгляне зміни до бюджету міста і до програми соціально-економічного розвитку на 2011 рік та планує підтримати клопотання перед Верховною Радою України про нагородження грамотами ВРУ заслужених будівельників, вчителів, лікарів, діячів культури і мистецтв міста.

Нагадаємо, що 23 червня 2011 року Київрада прийняла рішення "Про внесення змін до Тимчасового порядку передачі (надання) земельних ділянок у користування або у власність у м. Києві", за яким дозволи на розроблення проектів землеустрою тепер надаються не одноособово секретарем Київради, а голосуванням на пленарному засіданні.

"Сьогодні ми намагаємося максимально оперативно приймати рішення щодо надання дозволів на розроблення проектів землеустрою. Щоб не затягувати процедуру оформлення землі і не накопичувати зазначені документи в Київраді, ми вирішили частіше проводити пленарні засідання. До речі, це стимулюватиме депутатський корпус більш активно працювати в постійних комісіях і не затягувати підготовку проектів рішень", - повідомила секретар Київради Галина Герега. За її словами, більшість питань, винесених на пленарне засідання, мають соціальний характер або стосуються оформлення дозвільної документації для об'єктів державного чи громадського значення та пройшли повну процедуру погодження, передбачену регламентом.