ua en ru

Київрада планує на найближчій сесії розглянути проект рішення про порядок торгівлі з автомашин

Київрада планує на найближчій сесії розглянути проект рішення, який врегулює порядок торгівлі з автомашин. Про це сьогодні на брифінгу журналістам повідомила директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації (КМДА) Людмила Денисюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні торгівля з автомашин набула масового характеру, і це змусило Київську міську державну адміністрацію розробити та подати на затвердження Київради проект рішення про порядок торгівлі з автомашин. Це стосується не тільки автокав'ярень, а торгівлі будь-якої продукції з автомашин. На сьогодні кількість їх зростає, по офіційними даними, їх майже 300, але ми впевнені, що їх набагато більше і відсутність законодавчої бази призвела до того, що така торгівля неврегульована", - сказала Денисюк.

За її словами, процес винесення цього питання на засідання Київради затягується, тому що адміністрація не може отримати необхідні дозвільні документи.

"Ми надіслали листи до Державного науково-дослідного транспортного інституту і в Держгірпромнагляд України для того, щоб такі документи, які будуть говорити про безпеку торгівлі з автомашин, нам надали, але процес затягнувся", - зазначила вона.

Денисюк додала, що якщо ці документи не будуть надані, то Київрада буде розглядати рішення про заборону роботи автокав'ярень в Києві.

"Потрібно говорити про те, що коли ми будемо розглядати це рішення на Київраді, і не будуть надані нам ці документи від експертів, то ми будемо приймати рішення, щоб торгівля автокав'ярень на газовому обладнанні була заборонена", - зазначила вона.

Сьогодні в Києві, за словами Денисюк, більше 90% автокав'ярень працюють на газовому обладнанні, а також від цієї торгівлі місто не отримує жодних доходів.

Читайте також: КМДА заборонила мобільні кав'ярні на газових балонах