ua en ru

Київрада на засіданні 13 листопада планує перейменувати вул. Фрунзе і ще кілька вулиць

Київрада на засіданні 13 листопада планує перейменувати вул. Фрунзе і ще кілька вулиць

Київська міська рада на засіданні 13 листопада може перейменувати вул. Фрунзе і ще кілька вулиць. Про це на брифінгу повідомив секретар Київради Олексій Резніков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буде питання перейменування вулиць у Києві, оскільки комісія з найменувань, яку я очолюю, прийняла вже кілька рішень, які є рекомендаційними для КМР (Київська міськрада, - ред.). Будуть поступово перейменовані вулиці, які мають відношення до тоталітарного режиму. Тобто вулиця Фрунзе перестане бути вулицею Фрунзе, їй повернуто історичну назву. Вулиця Червоноармійська стане офіційно вул. Великою Васильківською, провулок Чекістів перестане бути таким і буде названий на честь козака, який був побратимом Пилипа Орлика", - сказав Резніков.

Він також зазначив, що розглядатиметься питання про надання житла постраждалим від "Еліта-Центру". "Ми не забуваємо про потерпілих від махінацій з "Еліта-Центром", тому будуть внесені додаткові рішення про надання житла постраждалим від "Еліта-Центру", там є проект", - додав секретар Київради.

Крім того, столичні депутати розглянуть земельні питання. "Будуть розглядатися земельні питання з продажу, надання та передачі в оренду, оскільки ми пам'ятаємо, що в Києві на сьогоднішній день офіційно оформлено тільки 17% землі, хоча нею користуються і приватні особи, і юридичні особи, підприємства, організації, установи. Вони мають право на її відвідення, але вони її юридично за собою не закріпили, тому бюджет не отримує плату за землю", - сказав Резніков.

Також він додав, що знову буде розглядатися питання про київський Центр серця. Київрада вирішуватиме, чи залишити його в державі і як отримати місту за нього компенсацію.

Нагадаємо, 6 листопада профільна комісія рекомендувала Київраді перейменувати вулицю Фрунзе на Кирилівську. Також прийнято рішення про часткове перейменування Інститутської на вул. Героїв Небесної Сотні.