ua en ru

Київрада ліквідувала територіальні медичні об'єднання в Києві

Київрада ліквідувала територіальні медичні об'єднання (ТМО) у Києві. За таке рішення проголосував 101 депутат Київради, передає кореспондент РБК-Україна. Як пояснила в інтерв'ю доповідач з даного питання, начальник Головного управління охорони здоров'я Київської міської держадміністрації (КМДА) Раїса Моїсеєнко, фактично сьогодні ліквідували ТМО, оскільки змінилася система владних повноважень в м. Києві. "Ви знаєте, що це стосується районних рад. Це було однією з підстав такого рішення Київради", - заявила Р.Моїсеєнко.
За її словами, дані ТМО були створені в 2007 р. проте протягом своєї роботи не довели своєї ефективності.
"Практично це зайве використання і так обмежених коштів - понад 7 млн грн щороку тільки на їх утримання", - заявила Р.Моїсеєнко.
Вона також підкреслила, що створені раніше ТМО не відповідали нормативно-правовим актам, оскільки в столиці вони створювалися не як лікувально-профілактичні установи, а як адміністративна структура додаткова і проміжна між управлінням охорони здоров'я і безпосередньо лікувально-профілактичними установами. У той же час у Києві не будуть ліквідуватися ті ТМО, які є профільними, як наприклад, профільне стоматологічне ТМО.