ua en ru

Київрада виключила низку об'єктів з програми приватизації комунального майна територіальної громади м. Києва

Київрада виключила ряд об'єктів з програми приватизації комунального майна територіальної громади м. Києва на 2007-2010 рр. За таке рішення проголосували 103 депутати Київради, передає кореспондент РБК-Україна.
За інформацією, наявною в розпорядженні кореспондента РБК-Україна, до списку об'єктів входять Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг, Державна служба туризму і курортів, Київська обласна митниця, Київська транспортна прокуратура, Дарницьке РУ ГУ МВС України в м. Києві, ГУ житлового забезпечення КМДА, ГУ у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи КМДА, Відділ з питань охорони праці КМДА, Комунальна держрозрахункова служба перевезень КМДА, Служба у справах дітей КМДА.
Як повідомив депутат Київради, заступник голови комісії Київради з питань власності Денис Москаль, серед комунальних підприємств у цьому списку значилися: КП "Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв" (центральний офіс), КП "Київський іподром", КК "Київавтодор", КП " Київавтошляхміст ", КО "Київміськгідрошляхміст", КО" Київзеленбуд ". Серед інших у цьому списку було 12 відділень "Ощадбанку" і 10 відділень "Укрпошти", кінотеатр "Дружба", Центральна міськбібліотека ім. Т.Шевченка для дітей, Печерський центр художньої та технічної творчості, Рада самоврядування Святошинського району, НВЦ "Експоцентр Україна".
За словами Д.Москаля, весь цей список говорить про те, що програма приватизації готувалася безвідповідально і бездумно. "Наприклад, на приватизацію закладів охорони здоров'я накладено загальнодержавний мораторій. Тому дуже важливо, щоб чиновники та депутати зробили відповідні висновки після цього засідання і надалі приймали рішення винятково в рамках закону і в інтересах киян", - заявив Д.Москаль.
Він також додав, що сьогодні з програми приватизації виключені 2 будівлі, які за інформацією регіонального відділення ФДМУ вже продані. Це об'єкт за адресою вул. Ярославів Вал, 36-38а і об'єкт на вул. Саксаганського, 104/74г."Місто вже отримало гроші за це майно, а тепер виключає його з програми приватизації. Як можна передумати продавати те, що вже продано?" - обурився Д.Москаль.
Крім того, до програми приватизації було включено будівлю СЕС Шевченківського району (вул. Червоноармійська, 4). Процес продажу будівлі СЕС на сьогодні призупинено Прокуратурою м. Києва.