ua en ru

Київрада до кінця 2013 р. може провести ще дві сесії з бюджетних питань, - Попов

Київська міська рада до кінця 2013 р. може провести ще два сесійних засідання з бюджетних питань. Про це сьогодні заявив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

Київська міська рада до кінця 2013 р. може провести ще два сесійних засідання з бюджетних питань. Про це сьогодні заявив голова КМДА Олександр Попов (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Попова, якщо Верховна Рада прийме державний бюджет України на 2014 р., то він сподівається провести ще дві сесії Київради з питань бюджету міста у 20-х числах грудня 2013 р.

"Формування бюджету на наступний рік проходить активно. Ми з нашим фінансовим департаментом активно працюємо в цьому напрямку... Але є один нюанс: для ухвалення бюджету міста потрібно, щоб був прийнятий бюджет країни. Із прийняттям бюджету країни, ми відразу прийдемо до прийняття бюджету міста", - заявив Попов.

Він також додав, що сьогодні КМДА активно працює з міністерствами для того, щоб успішно завершити 2013 р.

"Ми повинні успішно завершити у 2013 р., і є ризики зірвати цю успішність. По-перше, це стабільне фінансування зарплат та інших витрат місцевого бюджету. У нас від початку року є певні проблеми із цим, тому останні дні я дуже активно працював з урядом і Верховною Радою, з Міністерством фінансів, і вчора були прийняті дуже важливі рішення: ми отримали рішення комітету ВР з питань бюджету, яке дозволяє нам із сьогоднішнього дня дофінансувати 130 млн грн на виплати зарплат бюджетним організаціям", - заявив Попов.

Крім того, за його словами, на зарплати бюджетників не вистачає ще близько 180 млн грн. "Вчора ми частину часу провели в Кабінеті міністрів, і за дорученням прем'єра (Миколи Азарова) найближчим часом на уряді буде розглянуто питання ще цих додаткових коштів", - уточнив глава КМДА.

Що стосується повернення на робоче місце, Попов пообіцяв зробити це після того, як у будівлі на вул. Хрещатик, 36 закінчать роботу правоохоронні органи.

Нагадаємо, 1 грудня на хвилі протестів у центрі Києва активісти Євромайдану захопили будівлю, у якій розташовуються КМДА та Київрада. Вони стверджують, що перебувають у будівлі мерії абсолютно законно на правах представників столичної громади. Тут, поряд із громадськими приймальнями низки народних депутатів, розбитий один із "штабів революції", де мітингувальники не тільки харчуються, а й збираються на нічліг. Вчора судовий виконавець зачитав активістам у будівлі на вул. Хрещатик, 36 рішення суду про неправомірність їх знаходження на території адмінбудівлі.