ua en ru

Київрада прийматиме рішення про зміни до бюджету та програми соціально-економічного розвитку

Сьогодні на засіданні Київської міської ради депутати приймуть ряд рішень, пов'язаних зі змінами до бюджету, змінами до програми соціально-економічного розвитку Києва. Про це під час брифінгу повідомила секретар Київради Галина Герега, передає кореспондент РБК-Україна.

"Традиційно в кінці кожного року ми уточнюємо бюджетні показники. Є два проекти рішення, якими вносяться зміни до бюджету столиці і до програми соціально-економічного розвитку міста Києва. Фактично мова йде про те, що за рахунок перерозподілу видатків у середині галузей - перерозподілити кошти та направити їх саме на галузі, по яких було недофінансування. Це, в основному, стосується перерозподілу коштів на заробітну плату та енергоносії", - повідомила секретар Київради.

По словам Галини Гереги, 241 тис. грн виділяється на компенсацію за пільговий проїзд для громадян, постраждалих в аварії на ЧАЕС, 1 млн 800 тис грн - на медичну галузь, 1 млн - на закупівлю квитків на новорічні вистави для дітей пільгових категорій, а також понад 5 млн грн - для закупівлі обладнання для облаштування дозвільних центрів у всіх районах Києва.

Також секретар додала, що до програми соціально-економічного розвитку буде виділено 25 млн грн для будівництва під'їзної дороги з Червонозоряного проспекту до аеропорту "Київ-Жуляни" та 4,6 млн грн - для будівництва нового мікровузла в Дарницькому районі для забезпечення водопостачання в прилеглих житлових будинках, а також 1 млн 800 тис. грн - на проектні роботи для забудови тролейбусної лінії на Троєщині.

Крім цього, сьогодні Київрада буде затверджувати рішення про прийняття безоплатно до комунальної власності міста Києва статутного капіталу ТОВ "Музей міста Києва".
"Це всім відома будівля на вул. Театральній за згодою інвестора передається місту, а також крім будівлі є ще 10 млн грн статутного капіталу та контракти з підрядниками, які зможуть за рахунок цих коштів зробити добудову цього приміщення", - повідомила Герега.