ua en ru

У Київській області від африканської чуми загинуло майже 1 тис. свиней, - МВС

У Київській області від африканської чуми загинуло майже 1 тис. свиней, - МВС Фото: у Броварському районі оголосили карантин через чуму свиней

Правоохоронці приймають заходи, щоб не допустити поширення захворювання

У Броварському районі Київської області з 25 по 28 липня від африканської чуми вже загинуло 930 свиней. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Київській області.

"25 червня в Броварському районі на території ПАТ "Агрокомітет Калита" виявлені випадки захворювання африканською чумою свиней трьох дорослих тварин. Станом на 28 липня вже загинуло 930 свиней", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці проводять ряд заходів по запобіганню розповсюдження цього небезпечного захворювання. Так, навколо вогнища захворювання та 30 км навколо встановлена карантинна зона. Введено обмеження руху транспортних засобів, заборонено вивіз з території продуктів і сировини тваринного походження, кормів та інших вантажів. Для контролю ввезення та вивезення виставлено два ветеринарно-міліцейських поста з числа дільничних інспекторів міліції, представників ветеринарної медицини та управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У міліції нагадали, що африканська чума свиней не шкодить людям та іншим тваринам, а вражає тільки поголів'я свиней.

При цьому в Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України повідомили, що понад 60 тис. свиней, які утримуються на території ПАТ "Агрокомітет Калита", згідно інструкції підлягають вмертвіння в найкоротший термін і спалення.

Нагадаємо, на початку місяця в Київській і Житомирській обл. виявили африканську чуму свиней.