ua en ru

Київський офіс МВФ прокоментував візит місії в Україну

Київський офіс МВФ прокоментував візит місії в Україну Фото: Йоста Люнгман (imf.org)

МВФ продовжує переговори з Україною про співпрацю

Постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман прокоментував візит місії до Києва. Про це йдеться в його заяві, повідомляє прес-служба київського офісу МВФ.

"Упродовж двох останніх тижнів місія МВФ мала конструктивні дискусії з владою України стосовно політики та реформ, спрямованих на забезпечення макроекономічної стабільності та зростання, а також щодо можливої фінансової допомоги від Фонду на підтримку таких заходів. Відповідні обговорення тривають", - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні глава прес-офісу МВФ Джеррі Райс на прес-конференції у Вашингтоні повідомив, що МВФ продовжує переговори з Україною про співпрацю.

Зазначимо, місія МВФ на чолі з головою місії Фонду в Україні Роном ван Рооденом працювала в Києві з 6 по 19 вересня. Хід переговорів офіційно сторони не коментують, але раніше у ЗМІ лунала інформація про те, що зараз мова йде про закриття чинної програми EFF і заміни її новою - stand-by.

Повідомлялося, що між урядом України та Міжнародним валютним фондом була досягнута принципова домовленість про підвищення тарифів на газ для населення до рівня імпортних цін до 2020 року.

Крім того, Україна почала переговори з МВФ про нову угоду, яка замінить поточну програму допомоги обсягом 17,5 млрд доларів.