ua en ru

Київський апеляційний адмінсуд зобов'язав ЦВК порахувати голоси 223 округу

Київський адміністративний апеляційний суд визнав бездіяльність ЦВК щодо 223 округу протиправною і зобов'язав ЦВК встановити результати виборів в окрузі на основі протоколів з ​​мокрими печатками ДВК, передає кореспондент РБК-Україна.

Як пояснив РБК-Україна офіційний представник ВО "Свобода" Олег Махницький, це означає, що 223 ОВК не може становити підсумкові протоколи за результатами виборів у багатомандатному та одномандатному округах, а повинна направити всі дільничні протоколи в ЦВК і вже ЦВК буде рахувати голоси в цьому окрузі.

Постанова суду може бути оскаржена у дводенний термін з дня її проголошення.

"Визнати діяльність ЦВК протиправною і зобов'язати ЦВК вчинити дії, передбачені ч. 5. ст. 97 закону "Про вибори народних депутатів". Провадження у справі в частині визнання неправомірною бездіяльність ОВК №223, яке полягає в невстановленні підсумків голосування, закрити", - йдеться у постанові суду.

Відзначимо, згодним даними інформаційної системи "Вибори-2012", самовисуванець Віктор Пилипишин набирає 27,62% (23 тис. 359 голосів). На другому місці представник партії ВО "Свобода" Юрій Левченко з 27,58% (23 тис. 328 голосів).

Читайте також: Київський апеляційний адмінсуд розглядає вимога Пилипишина про перерахунок голосів на 11 дільницях 223 ОВК