ua en ru

Київський апеляційний адмінсуд розглядає вимогу Пилипишина про перерахунок голосів на 11 дільницях 223 ОВК

Київський апеляційний адміністративний суд розглядає вимогу представника кандидата у народні депутати, самовисуванця Віктора Пилипишина, щоб Центрвиборчком провів перерахунок голосів на 11 дільницях. Про це повідомив адвокат Пилипишина В'ячеслав Буянін, передає радіо "Свобода".

Сьогодні Пилипишин дав доручення збільшити вимоги до відповідачів, якими виступають ОВК №223 і ЦВК.

Після перерви в судовому засіданні кандидат у депутати додав до своїх вимог дозвіл на вилучення всієї виборчої документації з ОВК проведення перерахунку голосів у ЦВК.

У свою чергу представники кандидата від ВО "Свобода" Юрія Левченка вважають, що зміна вимог - це "рейдерські дії для того, щоб сторона Левченка не змогла підготуватись до засідання".

2 листопада Пилипишин через суд добився дозволу на перерахунок голосів на 10 дільницях. Окружком планував розглянути це рішення сьогодні. Водночас комісія ще має прийняти 4 уточнені протоколи з інших дільниць.

Тим часом, засідання ОВК №223 все ще не може поновитися. Призначена у п'ятницю голова комісії Ольга Гагаріна бере участь у суді. Комісія не має кворуму - на місці присутні шість її членів, для ухвалення рішення потрібно щонайменше дев'ять.

Відзначимо, за підсумками обробки 86,13% бюлетенів на 223 окрузі, самовисуванець Віктор Пилипишин набирає 27,62% (23 тис. 359 голосів). На другому місці представник партії ВО "Свобода" Юрій Левченко з 27,58% (23 тис. 328 голосів).

Читайте також: Під київським ОВК №223 відбулися незначні сутички, міліція контролює ситуацію