ua en ru

Київські мажоритарники від "Батьківщини" не мають жодної інформації про своє зняття з виборів на користь "Удару"

Низка кандидатів у депутати від партії "Батьківщина", які, згідно з сьогоднішньою заявою партії "Удар", "пропонуються до зняття на користь "Удару", не мають жодної інформації про консультації з цього приводу. Про це вони заявили у коментарях ВВС-Україна.

"За тією інформацією, яку я маю, немає таких домовленостей. Більше того, я думаю, що це не відповідає дійсності", - сказав ВВС Україна кандидат у депутати від 222-го виборчого округу Дмитро Андрієвський, кандидатуру якого "Удар" пропонує зняти на користь Рени Назарової. Андрієвський додав, що його кандидатура не буде знята на завтрашньому з'їзді партії "Батьківщина".

Кандидат у окрузі №216 Ксенія Ляпіна, кандидатуру якої пропонується відкликати на користь Олексія Давиденка заявила, що після публікації рішення партії "Удар" проводила консультації з цього приводу з керівництвом "Батьківщини".

Читайте також: Київський штаб "Батьківщини" заявляє про незгоду з пропозиціями "Удару" щодо зняття мажоритарників

"По-перше, жодних переговорів щодо можливості зняття моєї кандидатури зі мною ніхто не вів. По-друге, соціологія показує мою перевагу над Давиденком від 8 до 10%. По-третє, "Батьківщина не може погодитися на зняття на користь Давиденка, оскільки він був зрадником київської міської "Батьківщини", коли він вийшов з її фракції. Ці три фактори говорять про те, що це стовідсоткова провокація", - заявила Ляпіна.

Кандидат у окрузі №217 Олександр Бригинець, кандидатуру якого "Удар" пропонує зняти на користь Юрія Крикунова, повідомив, що йому невідомо про будь-які переговори, які б представники "Батьківщини" вели стосовно відкликання його кандидатури.

"Якщо моя політична сила прийме рішення про необхідність зняти мене з політичних міркувань як жертву для того, щоб домовитися з "Ударом", я, звичайно, це прийму, тому що перемога над командою Януковича важливіша, ніж все інше. Але мене особисто дивує ситуація, коли соціологія (на основі якої партія "Удар" приймала рішення про зняття своїх кандидатур та висування відповідних пропозицій "Батьківщині") не обнародувана, вона тримається в таємниця. Йдеться про якісь кулуарні домовленості партії УДАР невідомо з ким", - заявив Бригинець.

Керівник київського штабу та член президії політради партії "Батьківщини" Юрій Одарченко заявив ВВС-Україна про категоричну незгоду його організації з діями політичної партії "Удар". "Ми вважаємо їх такими, що направлені на зрив процесу об'єднання опозиційних сил та створення умов для премоги провладних кандидатів. Зняття наших кандидатів пропонується на основі невідомо яких методик. Нам взагалі невідомо, що стало підставою для таких заяв Кличка", - сказав він.

Заступник керівника центрального виборчого штабу партії "Батьківщина" Сергій Пашинський відмовився коментувати рішення сьогоднішнього з'їзду партії "Удар", одночасно повідомивши, що "Батьківщина" виконає узгоджені з "Ударом" домовленості, досягнуті в результаті переговорів.

"А щодо кількості (кандидатів, які "Батьківщина" зніме на користь "Удару") - хай пан Кличко вам покаже узгодження і дає коментарі сам", - повідомив Пашинський.

Як повідомлялося раніше, на з'їзді партії "Удар" у неділю було ухвалено рішення зняти 26 кандидатів від цієї партії на користь висуванців партії "Батьківщина" та ще шістьох - на користь "опозиційно налаштованих самовисуванців". У заяві за підсумками з'їзду йдеться про те, що партія "Удар" розраховує на те, що "Батьківщина" зніме з виборів 22 своїх кандидатів.

Читайте також: "Батьківщина" зніме 26 кандидатів на користь "Удару"

Партія "Батьківщина" проведе свій з'їзд завтра, 15 жовтня. Очікується, що на ньому буде ухвалене рішення про відкликання кандидатів від цієї політсили у низці мажоритарних округів України.

Вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012.