ua en ru

У "Київпастрансі" назвали собівартість тарифів на проїзд в наземному транспорті

У "Київпастрансі" назвали собівартість тарифів на проїзд в наземному транспорті Фото: "Київпастранс"

Економічно обґрунтований тариф - 6, 91 гривень на проїзд наземними видами транспорту

Генеральний директор комунального підприємства "Київпастранс" Дмитро Левченко назвав собівартість тарифів на проїзд в наземному транспорті. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Однією зі складових вартості проїзного квитка є собівартість перевезення, яка включає заробітну плату, вартість паливно-мастильних матеріалів, електроенергії, обслуговування та ремонт рухомого складу тощо. Зважаючи на значне підвищення вартості цих складових наразі суттєво зросла собівартість однієї поїздки", - наголосив Левченко.

Він підкреслив, що за розрахунками спеціалістів, економічно обґрунтований тариф - 6, 91 гривень на проїзд наземними видами транспорту та 15,39 гривен на проїзд міською електричкою.

"Така невідповідність між реальними та діючими тарифами робить пасажирські перевезень в Києві збитковими", - констатував гендиректор "Київпастрансу".

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація (КМДА) розглядає можливість підвищення вартості проїзду в наземному транспорті і в метро на 1 гривню.

Зазначається, що останнім часом істотно змінилися чинники, що впливають на собівартість транспортних послуг, а саме: ціна на електроенергію зросла майже в 4,6 рази, також зросла вартість пального, води і запчастин, в 2,6 рази збільшено мінімальну заробітну плату.