ua en ru

У КМДА планують підняти тарифи на проїзд у столиці з урахуванням захисту інтересів киян

У КМДА планують підняти тарифи на проїзд у столиці з урахуванням захисту інтересів киян Фото: Микола Поворозник

Вартість проїзду планується підвищити на 1 гривню

Київська міська державна адміністрація (КМДА) розглядає можливість підвищення вартості проїзду у наземному транспорті та в метро на 1 гривню. Про це повідомляє сайт КМДА.

Останнім часом суттєво змінилися чинники, які впливають на собівартість транспортних послуг, а саме: ціна на електроенергію зросла майже в 4,6 раза, також зросла вартість пального, води та запчастин, в 2,6 раза збільшено мінімальну заробітну плату.

Заступник голови КМДА Микола Поворозник під час брифінгу заявив, що збільшення тарифів дозволить покрити лише затрати на електроенергію та компенсувати витрати на заробітну плату працівникам. По суті, місто встановлює тариф "виживання".

За його словами, вартість проїзду планується підняти на 1 гривню.

"Одна поїздка у наземному транспорті (трамваї, тролейбусі, автобусі та фунікулері) коштуватиме 4 гривні. У метрополітені вартість разового проїзду планується встановити на рівні 5 гривень, за пластиковою карткою - від 4,50 в залежності від кількості поїздок, а за проїзними квитками - від 3,87 гривень залежно від типу проїзного. Тариф на проїзд у міській електричці становитиме 5 гривень за 1 поїздку", - повідомив Поворозник.

Заступник голови КМДА відзначив, що безкоштовний проїзд усіх пільгових категорій населення буде збережено.

Також він повідомив, що до кінця року заплановано ввести електронний квиток на всіх видах громадського транспорту. Це дозволить оптимізувати облік пасажирів та змінити підходи до оплати проїзду.

Нагадаємо, цього місяця в Україні набув чинності закон про електронні квитки у громадському транспорті.