ua en ru

Кияни активніше за всіх в Україні всиновлюють дітей-сиріт

Кияни охоче беруть під опіку або всиновлюють дітей-сиріт. Тільки з початку нинішнього року 175 кандидатів в опікуни, прийомні батьки та батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу пройшли навчання на базі Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Як розповів директор Центру Валерій Танцюра, при навчанні майбутніх опікунів батьків готують до виконання батьківських обов'язків, роз'яснюючи їм обсяг повноважень, прав та обов'язків.

"Важливо, щоб опікун знав соціально-психологічні особливості дитини на різних вікових етапах, знав методи і форми виховання та налагодження стосунків з дітьми, шляхи підтримки довготривалих відносин. Велика увага приділяється співпраці опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів з соціальними працівниками у процесі здійснення соціального супроводу", - розповів Танцюра.

За його словами, сьогодні під соціальним супроводом центру перебуває 38 прийомних сімей, в яких виховується 53 дитини, та 15 дитячих будинків сімейного типу. "Можу констатувати, що в столиці робота з сиротами, а також опікунами та прийомними батьками на високому рівні", - підкреслив Валерій Танцюра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київ займає лідируючі позиції за показниками забезпечення осиротілих дітей сімейними формами виховання. Як зазначив голова КМДА Олександр Попов, вони в столиці досягають 87% проти 80% в середньому по Україні. Причому національне усиновлення значно переважає міждержавне, співвідношення становить 80% до 20%. "В Соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича питання вирішення проблеми сирітства стоїть на першому місці. Як наголошує глава держави, обов'язок влади - зробити все, щоб діти-сироти знайшли собі сім'ю і щоб життя дітей в нових сім'ях була благополучною", - зазначив Олександр Попов.