ua en ru

У Києві зафіксували захворювання на лихоманку Західного Нілу

У Києві зафіксували захворювання на лихоманку Західного  Нілу Ілюстративне фото (pixabay.com/skeeze)

Чоловік, який захворів, повернувся з відпустки на Кіпрі

У Києві виявлено випадок підозри на захворювання гарячкою Західного Нілу, яке ще називають "лихоманкою Західного Нілу". Про це повідомляє Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Зазначається, що симптоми захворювання з’явилися у чоловіка, який повернувся з відпочинку на Кіпрі. Чоловіка госпіталізували 3 вересня у відділення інфекційної реанімації Олександрівської клінічної лікарні м. Києва .

Попередній діагноз, встановлений пацієнту медиками - менінгоенцефаліт, лихоманка невідомого генезу.

"Аналіз сироватки крові направили до вірусологічної референс-лабораторії, в результаті якого були виявлені антитіла до вірусу лихоманки Західного Нілу, дослідження тривають", - зазначили в Центрі.

Разом з тим додали, що аналіз не виявив ризику для здоров’я українців. Фахівці системи громадського здоров’я продовжать епідеміологічне спостереження за ситуацією.

У Києві зафіксували захворювання на лихоманку Західного  Нілу

Нагадаємо, як повідомили у МОЗ 13 вересня 2018 року, невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки. Якщо у дитини є протипоказання до щеплення, вона має одержати відповідну довідку у лікаря, коли проходить обов’язковий профілактичний огляд.