ua en ru

МОЗ заборонить невакцинованим дітям відвідувати школи та дитячі садки

МОЗ заборонить  невакцинованим дітям відвідувати школи та дитячі садки Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

Якщо у дитини є протипоказання до щеплення, вона має одержати відповідну довідку у лікаря

Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки. Відповідне нагадування органам місцевої влади відправили МОЗ України та Міністерство освіти і науки України, йдеться на сторінці МОЗ у Facebook.

Згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень або, якщо у дитини є медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб").

"Якщо у вашої дитини є протипоказання до щеплення, вона має одержати відповідну довідку у лікаря, коли проходить обов’язковий профілактичний огляд. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу", - йдеться у повідомленні.

МОЗ заборонить  невакцинованим дітям відвідувати школи та дитячі садки

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Україна стала лідером за кількістю хворих на кір в Європі. В Україні за перше півріччя на кір захворіли 23 тис. осіб. Темпи захворюваності вражають, так як число хворих вже в шість разів перевищує показники 2017 року.

Всього з початку 2018 року в Україні від кору померли 13 осіб - 9 дітей та 4 дорослих.

В свою чергу в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала до вакцинації проти грипу та повідомила, що вакцина з'явиться в аптеках протягом місяця. Згідно з за прогнозами World Health Organization (WHO), в Україні циркулюватимуть 3 штами грипу:

  • вірус, подібний A / Michigan / 45/2015 (H1N1) pdm09;
  • вірус, подібний A / Singapore / INFIMH-16-0019 / 2016 (H3N2);
  • вірус, подібний B / Colorado / 06/2017.