ua en ru

У Києві затримали вимагача 50 тис. доларів за вплив на рішення суддів ВССУ

У Києві затримали вимагача 50 тис. доларів за вплив на рішення суддів ВССУ Фото: прокуратура Києва (УНІАН)

Підозрюваного затримано "на гарячому" під час одержання ним 20 тис. доларів

У Києві викрито підозрюваного, що вимагав 50 тисяч доларів США за вплив на прийняття рішення колегією суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в інтересах приватного суб’єкта господарювання. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"Встановлено, що 32-річний уродженець Кривого Рогу вимагав вказані кошти за вплив на прийняття рішення колегією суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в інтересах приватного суб’єкта господарювання. Зловмисника затримано "на гарячому" в одному з ресторанів Києва під час одержання ним чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 20 тисяч доларів США. Попередньо правоохоронцями був задокументований факт одержання ним 10 тис. доларів США", - сказано у повідомленні.

altФото: затримання підозрюваного

altФото: правоохоронці затримали вимагача

Так, на даний час чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці двох чиновників ПАТ "Укрзалізниця", які були затримані на вимаганні.