ua en ru

У Києві правоохоронці затримали адвоката на отриманні хабара

У Києві правоохоронці затримали адвоката на отриманні хабара Фото: у Києві затриманий адвокат на хабарі (Facebook Національної Поліції Києва)

Юрист вимагав гроші у свого підзахисного нібито для передачі судді

Слідчі Національної поліції спільно з співробітниками департаменту захисту економіки під процесуальним керівництвом київської прокуратури затримали адвоката в момент одержання неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба Національної Поліції Facebook.

Повідомляється, що юрист вимагав гроші у свого підзахисного нібито для передачі судді, який розглядає кримінальне провадження, де він фігурує.

"Передача грошей відбулася прямо біля офісного приміщення, де знаходиться його приватна юридична фірма", - заявили в поліції.

Наголошується, що зловмисник отримав 1200 доларів США за перекваліфікацію кримінального провадження, розпочатого за фактом зберігання наркотичних речовин, ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України на ч. 1 ст. 309 КК.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом підбурювання до дачі хабара. За скоєння злочину адвокату загрожує до 10 років позбавлення волі.

За даними поліції, адвокат у минулому тричі притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення корисливих злочинів.

У Києві правоохоронці затримали на хабарі адвоката Юрист вимагав гроші у свого підзахисного нібито для передачі судді, я...

Опубліковано Поліція Києва 10 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці двох чиновників ПАТ "Укрзалізниця", які були затримані на вимаганні.