ua en ru

У Києві затримали чоловіка за хибне повідомлення про замінування собору

У Києві затримали чоловіка за хибне повідомлення про замінування собору Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У результаті перевірки будівлі та прилеглої території вибухонебезпечних предметів не виявлено

У Києві правоохоронці затримали чоловіка за хибне повідомлення про замінування собору на вулиці Вербицького. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Зазначається, що на місце події направили слідчо-оперативну групу та спеціалістів вибухотехнічної служби. У результаті перевірки будівлі та прилеглої території вибухонебезпечних предметів не виявлено.

"Співробітники карного розшуку встановили особу чоловіка, який надав неправдиву інформацію. Це - 30-річний безробітний киянин, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - повідомляють у поліції.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 259 Кримінального кодексу України - завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, у Печерському районі Києва поліція затримала іноземця, який повідомив про "замінування" приміщення фаст-фуду на Хрещатику.

Зазначається, що інцидент стався у понеділок, 24 вересня, ввечері. Із закладу швидкого харчування в результаті евакуювали близько 150 осіб. Після ретельної перевірки вибухових пристроїв виявлено не було.