ua en ru

У Києві на Печерську затримали іноземця, яки повідомив про "замінування" приміщення фаст-фуду

У Києві на Печерську затримали іноземця, яки повідомив про "замінування" приміщення фаст-фуду Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Іноземець повідомив про вибухівку в приміщенні фаст-фуду на Хрещатику

У Печерському районі Києва поліція затримала іноземця, який повідомив про "замінування" приміщення фаст-фуду на Хрещатику. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначається, що інцидент стався у понеділок, 24 вересня, ввечері. Із закладу швидкого харчування в результаті евакуювали близько 150 осіб. Після ретельної перевірки вибухових пристроїв виявлено не було.

"Після комплексу оперативних заходів поліцейські швидко встановили чоловіка, який повідомив про замінування, та затримали його. Правопорушником виявився 25-річний громадянин іншої держави. У скоєному він зізнався. Зараз мотиви такого вчинку з’ясовує слідство", - додали в поліції.

Наразі відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) ККУ. Санкція статті передбачає покарання - до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, 10 вересня 2018 року після дзвінка про мінування станцію метро "Дорогожичі" закрили на вхід і на вихід. Згодом станцію метро "Дорогожичі" перевірили, вибухонебезпечних предметів не виявили.