ua en ru

У Києві стартував місячник добровільної здачі зброї

У Києві стартував місячник добровільної здачі зброї Ілюстративне фото (РБК-Україна)

До 31 жовтня можна добровільно здати зброю та вибухові матеріали

У Києві сьогодні, 1 жовтня, стартував місячник добровільної здачі зброї. До 31 жовтня кожен громадянин може добровільно здати зброю, вибухові матеріали та спеціальні засоби, які зберігали без відповідних документів, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

Здати зброю чи боєприпаси можна у будь-якому територіальному управлінні поліції ГУНП у м. Києві. Місячник проводять з метою профілактики злочинів, пов’язаних із обігом та застосуванням зброї і вибухових матеріалів.

Киянам та гостям міста нагадують про те, що за незаконне зберігання зброї, боєприпасів і вибухівки передбачена кримінальна відповідальність.

"Проте, відповідно до ч. 3 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала небезпечні предмети", - повідомляють у Нацполіції.

Нагадаємо, 26 вересня у Дарницькому районі Києва правоохоронці затримали чоловіка, у якого вилучили зброю та боєприпаси.