ua en ru

У Києві затримали чоловіка із зброєю та боєприпасами

У Києві затримали чоловіка із зброєю та боєприпасами Фото: місце події (kyiv.npu.gov.ua)

У затриманого вилучили снайперську гвинтівку та набої

У Дарницькому районі Києва правоохоронці затримали чоловіка, у якого вилучили зброю та боєприпаси. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ Нацполії Києва.

Як зазначається, у ході операції "Зброя та вибухівка" столичні правоохоронці отримали оперативну інформацію про зберігання зброї на території Києва.

У Києві затримали чоловіка із зброєю та боєприпасами
У Києві затримали чоловіка із зброєю та боєприпасами

Фото: місце події (kyiv.npu.gov.ua)

"Під час перевірки наданих відомостей, співробітники Дарницького управління поліції спільно із працівниками Служби безпеки України затримали чоловіка, у якого вилучили снайперську гвинтівку та набої", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що правопорушника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це - 24-річний уродженець Чернігівської області, який раніше у поле зору поліції не потрапляв. Вилучені предмети направили на проведення експертного дослідження.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання фігуранту міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у київському метро пасажир перевозив гранати. У 34-річного киянина вилучили два предмети, схожі на гранати РГД-5 і запали до них та направили на проведення експертного дослідження.

раніше РБК-Україна повідомляло, що у Києві, на вулиці Симиренка, спіробітники поліції затримали п'яного чоловіка, який погрожував сусідам зброєю.