ua en ru

У Києві керівників комунальних ЗМІ виберуть на відкритому конкурсі

Київська міська рада підтримала рішення, згідно з яким протягом місяця буде створена комісія для проведення відкритого конкурсу на заміщення вакантних посад керівників комунальних ЗМІ. Про це повідомили у прес-службі Київради.

За ухвалення відповідного рішення, спрямованого на "більш якісне задоволення потреб територіальної громади міста в отриманні інформаційних послуг", проголосували 87 депутатів Київради.

Конкурс буде проведено на посади директорів КП КМР "ТК Київ" і КП "Радіостанція "Голос Києва", а також головних редакторів газет "Вечірній Київ","Хрещатик" та "Українська столиця".

"Після визначення переможців конкурсу їхні кандидатури будуть винесені на розгляд і затвердження Київради, однак не пізніше 1 червня поточного року", - сказано в повідомленні.

Заступник міського голови-секретар Київради Олексій Резніков доручив профільній комісії найближчим часом розробити проект рішення "Про затвердження порядку проведення конкурсу для відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників ЗМІ Київради".

Також повідомляється, що в ході обговорення проекту рішення зі списку будуть виключена "Українська столиця", яка в даний час знаходиться на стадії ліквідації.

До складу конкурсних комісій в обов'язковому порядку включаються депутати Київради, представники профільних профспілок і громадських організацій відповідного профілю діяльності.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2014 р. тодішній голова КМДА Володимир Бондаренко підписав розпорядження, яким перерозподілив підпорядкування комунальних підприємств міста.