ua en ru

У Києві сталася сутичка між активістами та головою Вищої ради правосуддя

У Києві сталася сутичка між активістами та головою Вищої ради правосуддя Фото: голова ВРП Ігор Бенедисюк

У ВРП заявили про напад на суддю Ігоря Бенедисюка, у активістів - своя версія

У Вищій раді правосуддя (ВРП) заявили, що ввечері у п’ятницю, 17 березня, особи у балаклавах здійснили напад на голову ради Ігоря Бенедисюка та його дружину біля їхнього помешкання. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ВРП у Facebook.

"17 березня пізно ввечері більше 10 вдягнених в балаклави осіб здійснили напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка та його дружину біля їх приватного помешкання", - повідомили у ВРП.

Бенедисюк викликав поліцію та, зі слів прес-служби, з метою самозахисту він був вимушений зробити попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї.

УВАГА!!! ТЕРМІНОВО!!! 17 березня пізно ввечері більше 10 вдягнених в балаклави осіб здійснили напад на Голову Вищої ради...

Опубліковано Вища рада правосуддя 17 березень 2017 р.

Водночас, як повідомив у Facebook один із учасників сутички Євген Карась, суддя намагався наїхати автомобілем на активістів молодіжного руху "Традиція і порядок", які звинувачують його у корупції.

"Активісти прийшли до судді поспілкуватися і розклеїти листівки, що Бенедисюк претендує на високу посаду на держслужбі, займаючись корупцією. Про це активісти сьогодні подали заяву в НАБУ перед візитом до чиновника", - написав він.

Карась також повідомив, що у активістів розбитий фотоапарат, планшет та вони отримали дрібні ушкодження від тарану бампером автомобіля судді.

Суддя Бенедисюк на Осокорках намагався задавити машиною, а пізніше відкрив вогонь з пістолета по активістах молодіжного руху "Традиція і порядок". Активісти прийшли до судді поспілкуватися і розклеїти листівки, що Бенедисюк претендує на високу посаду на держслужбі, займаючись корупцією. Про це активісти сьогодні подали заяву в НАБУ перед візитом до чиновника. На місці подій також був Маркіян Яциняк, доброволець полку "Миротворець". Зараз активістів "Традиції і порядку" та Маркіяна хочуть затримати і доставити в Дарницьке РУВС. У активістів розбитий фотоапарат, планшет та дрібні ушкодження від тарану бампером.

Опубліковано Євгеном Карасем 17 березень 2017 р.

У ВРП повідомили, що на місце події прибула оперативна група поліції, "частину нападників затримано".

Нагадаємо, у лютому 2017 року Вища рада правосуддя відмовилася відсторонити від посади члена ради Павла Гречковського на чотири місяці на вимогу Генпрокуратури України.