ua en ru

У Києві правоохоронці затримали авто зі зброєю та спецзасобами

У Києві правоохоронці затримали авто зі зброєю та спецзасобами Фото: у Києві правоохоронці затримали авто зі зброєю та спецзасобами

Правоохоронці з’ясовують походження і призначення заборонених предметів

У Києві правоохоронці затримали авто зі зброєю та спецзасобами. Правоохоронці з'ясовують походження і призначення заборонених предметів, про це повідомляє прес-служба головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

"Сьогодні працівники міліції затримали у Печерському районі столиці автомобіль, у якому виявлено та в подальшому вилучено два пістолети зі спорядженими магазинами, балончики зі сльозогінним газом, бронежилети, балаклави, ножі, гумові кийки, кайданки, дев'ять металевих кийків і бейсбольну биту", - розповів начальник Головного управління МВС України в м. Києві Олександр Терещук.

Як зазначається, зі слів 21-річної одеситки, яка знаходилася за кермом автомобіля, до неї підійшла група невідомих із Національним прапором України і попросила накілька годин залишити на зберігання свої речі. А 35-річна пасажирка, жителька Рівного, відмовилася надавати будь-які пояснення, посилаючись на статтю 63 Конституції України.

"Печерським РУ ГУМВС України в м. Києві відомості про цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зараз встановлюємо походження та призначення заборонених предметів", -зазначив керівник столичних правоохоронців.

Як повідомляється, за вчинення правопорушення передбачено від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, правоохоронці ліквідували одну зі схем фінансування бойовиків ЛНР.