ua en ru

У Києві поліція вилучила арсенал зброї у місцевого жителя

У Києві поліція вилучила арсенал зброї у місцевого жителя Фото: поліція (РБК-Україна)

Крім того, у чоловіка було виявлено медпрепарат наркотичної дії

Поліцейські карного розшуку столичного главку спільно із колегами Голосіївського управління поліції та працівниками Служби безпеки України провели обшук у помешканні та гаражі місцевого мешканця, де вилучили арсенал зброї. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Так, у ході операції "Зброя та вибухівка" правоохоронці провели санкціоновані обшуки у квартирі та гаражі 45-річного місцевого мешканця.

Під час огляду помешкання поліцейські виявили та вилучили понад 600 патронів різного калібру, 8 кілограмів пороху, 4 рушниці, 2 військові димові шашки, станок іноземного виробництва та ваги із гранулятором для виробництва патронів.

Крім того, у квартирі правоохоронці знайшли та вилучили 10 упаковок "Трамадол", які власник житла нібито купив для хворого родича, але квитанцію про оплату та рецепт надати не зміг.

Крім того, у гаражі, де підозрюваний займався виготовлення набоїв, правоохоронці виявили ще один станок іноземного виробництва, 12 кілограмів пороху, майже 800 патронів різного калібру та 2100 предметів, схожих на кулі.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Фото: арсенал зброї

Усі предмети вилучені та направлені на експертизу.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці встановлюють інших осіб, які теж можуть бути причетні до злочину.

Нагадаємо, раніше в Оболонському районі Києва співробітники поліції вилучили у місцевого жителя арсенал зброї.