ua en ru

У Києві поліція вилучила арсенал зброї у місцевого жителя

У Києві поліція вилучила арсенал зброї у місцевого жителя Фото: поліція (РБК-Україна)

Розпочато кримінальне провадження

В Оболонському районі Києва співробітники поліції вилучили у місцевого жителя арсенал зброї. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Так, до співробітників сектору карного розшуку надійшла оперативна інформація про те, що у одній із квартир на Оболонському проспекті може зберігатися зброя.

"Оперативні працівники та слідчі, за погодженням із прокуратурою та після отримання відповідної ухвали суду, провели обшук у квартирі 48-річного чоловіка. Під час обшуку поліцейські виявили предмет, схожий на гранату Ф-1, та запал, гвинтівку, 7 пістолетів та 21 патрон. Окрім цього, правоохоронці виявили кулеметну стрічку, споряджену великокаліберними патронами, та два оптичні приціли. Також правоохоронці вилучили три штик-ножі та комплектуючі деталі для виготовлення вогнепальної зброї", - сказано у повідомленні.

Власник квартири пояснив, що небезпечні предмети він купив, але де і з якою метою зберігав, розповідати відмовився. Зі слів киянина, раніше він мав проблеми із законом через скоєння тяжкого злочину.

altaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Фото: поліція вилучила арсенал зброї

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження призначені відповідні експертизи.

Нагадаємо, як повідомлялося, Національна поліція в період з 6 вересня по 1 жовтня 2017 року задокументувала 2083 злочинів, пов'язаних з незаконним обігом зброї.