ua en ru

У Києві новий спалах коронавірусу: жіночий монастир відправили на карантин

У Києві новий спалах коронавірусу: жіночий монастир відправили на карантин Фото: Віталій Кличко (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Госпіталізували 8 черниць

У Києві зафіксували новий спалах коронавірусу в Свято-Вознесенському Флорівському монастирі. Його закрили на карантин.

Про це в ході брифінгу повідомив мер столиці Віталій Кличко.

За його словами, за останні 24 години найбільше випадків захворювання зафіксували в Подільському районі - 23 хворих.

"Це обумовлено спалахом захворювання у Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі. Там коронавірус за останні кілька днів виявили у 26 служительок", - розповів градоначальник.

За його словами, за минулу добу зараження підтвердили у 22 служительок, а протягом вихідних госпіталізували 8 черниць. Кличко додав, що монастир закрили на карантин і зараз там проводять дезінфекцію.

"Я хочу звернутися до всіх: не будьте легковажними і не нехтуйте правилами, бо зараз, коли ми почали вводити послаблення, головне - щоб вірус не вирвався з-під контролю", - звернувся до мешканців столиці градоначальник.

Нагадаємо, в Україні з 1 червня починається третій етап ослаблення карантину, але, за даними Міністерства охорони здоров'я, зараз до ослаблення не готові Київ і ряд областей.

Як писало РБК-Україна, в Києві на карантин закрили гуртожиток на проспекті Гагаріна, де від коронавірусної хвороби помер один з мешканців.