ua en ru

У Києві розпочався парад до Дня незалежності України

У Києві розпочався парад до Дня незалежності України Фото: військовий парад (РБК-Україна)

По Хрещатику сьогодні проїдуть 250 одиниць військової техніки

У Києві на Хрещатику розпочався військовий парад до Дня незалежності України. Парад під назвою "Марш нової армії" приймає командувач Сухопутними військами України Сергій Попко.

Зазначимо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на військовому параді до Дня незалежності проїдуть 250 одиниць військової техніки.

Також участь в параді візьмуть 4,5 тис. військових, в тому числі окремою коробкою пройдуть жінки-військовослужбовці. Крім того, заплановано проліт військової авіація та нового літака Ан-178, а також демонстрація ракетного та артилерійського озброєння: ОТРК "Сапсан", системи залпового вогню "Вільха", автоматизованої системи залпового вогню "Верба", 155-мм САУ "Богдана", оперативно-тактичного комплексу "Грім-2", броньованого автомобіля підвищеної прохідності "Барс-8".

За словами міністра оборони України Степана Полторака, очікується 18 іноземних делегацій з різних країн світу, які повинні взяти участь в параді. По всій країні на День незалежності за порядком стежитимуть 30 тисяч правоохоронців.