ua en ru

На військовому параді в День незалежності проїде 250 одиниць військової техніки

На військовому параді в День незалежності проїде 250 одиниць військової техніки Фото: репетиція параду (РБК-Україна)

Парад розпочнеться 24 серпня о 10:00

Під час військового параду до 27 річниці Дня незалежності України центром Києва проїде 250 одиниць військової техніки. Про це у Twitter повідомив президент України Петро Порошенко.

Він також зазначив, що підготовка до параду, що розпочнеться 24 серпня о 10:00, триває.

"Повним ходом йде підготовка до святкового параду військ "Марш нової армії". У День Незалежності Хрещатиком проїде близько 250 одиниць військової техніки", - написав Порошенко.

Додамо, що участь у параді візьме 4,5 тис. військовослужбовців. Вперше серед них окремою коробкою маршируватимуть військові-жінки. Крім того, вперше під час параду покажуть новий літак Ан-178.

Також глядачі дійства побачать ракетне та артилерійське озброєння: ОТРК "Сапсан", високоточну систему залпового вогню "Вільха", автоматизовану систему залпового вогню "Верба", 155-мм САУ "Богдана", оперативно-тактичний комплекс "Грім-2", броньований багатофункціональний автомобіль підвищеної прохідності "Барс-8".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 22 серпня взяв участь у генеральній репетиції військового параду до Дня Незалежності України. Вперше під час цього параду прозвучить нове офіційне вітання військових - "Слава Україні" та "Героям слава".

Зазначимо, що участь у параді візьме радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон. Він також проведе в Україні низку зустрічей на високому рівні.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Києві 23-24 серпня буде заборонено рух і паркування на деяких вулицях столиці у зв'язку з урочистими і святковими заходами до Дня Державного Прапора України та 27-ї річниці незалежності. Також повідомлялося, що на День незалежності в роботі метро стануться зміни