ua en ru

У Києві почалося засідання суду по справі Добкіна

У Києві почалося засідання суду по справі Добкіна Фото: Михайло Добкін (УНІАН)

Суд у справі Добкіна проходить сьогодні

У Києві сьогодні, 15 липня 2017 року, розпочалося засідання суду у справі народного депутата Михайла Добкіна. Про це сам нардеп написав на своїй сторінці в Facebook.

Про проведення судового засідання також повідомила і прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у Twitter.

Зокрема, вона зазначила, що засідання проходить у Печерському районному суді Києва, де розглядається питання про обрання Добкіну запобіжного заходу.

"Зараз Печерський суд (на Хрестовому провулку) розглядає питання про обрання запобіжного заходу нардепу М.Добкіну", - написала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України підтримала зняття недоторканності з народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна. За відповідне рішення проголосували 288 нардепів. Також нардепи підтримали подання на затримання і арешт Добкіна.

Відзначимо, Генеральна прокуратура оцінює дії мера Харкова Геннадія Кернеса в справі про земельні махінації народного депутата Михайла Добкіна.

За словами генпрокурора, діючий мер Харкова підозрюється в таких же махінаціях.

"Доповідаю вам, зараз в окремому кримінальному провадженні оцінюються дії пана Кернеса, який, використовуючи цю схему, вже цього і минулого року проводить, вибачте на слові, аналогічні рішення про відчуження міської харківської землі", - сказав генпрокурор Юрій Луценко.