ua en ru

У Києві колишній військовий засуджений на 12 років за роботу на спецслужби РФ

У Києві колишній військовий засуджений на 12 років за роботу на спецслужби РФ Фото: СБУ (УНІАН)

Екс-військовослужбовець Генштабу СРСР отримав завдання підкуповувати військових ЗСУ

У Києві екс-військовослужбовець Генштабу СРСР засуджений на 12 років за роботу на спецслужби Російської Федерації (РФ) за матеріалами військової контррозвідки Служби безпеки України (СБУ). Про це повідомляє прес-служба силовиків у Facebook.

"Співробітники СБУ встановили, що підполковник Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил СРСР у відставці був "розконсервованим" спецслужбами РФ після початку агресії РФ проти нашої країни", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, він отримав завдання через підкуп залучати до "співпраці" українських військовослужбовців для отримання відомостей про бойові частини та підрозділи Збройних сил України (ЗСУ) у районі проведення антитерористичної операції (АТО).

Так, оперативники спецслужби задокументували, що в Києві російський шпигун вийшов з пропозицією про "співпрацю" на командира одного з підрозділів бригади ЗСУ. Після "зустрічі" офіцер української армії відразу звернувся до СБУ з інформацією про "контакті".

Наголошується, що в квітні 2016 співробітники СБУ затримали агента у пункті пропуску "Сеньківка" Чернігівської області. Він прямував на територію Брянської області для зустрічі з представником військової розвідки РФ.

#За матеріалами СБУ на дванадцять років позбавлення волі засуджено агента російських спецслужб За матеріалами військов...

Опубліковано Служба безпеки України 29 листопад 2017 р.

Під час огляду речей агента правоохоронці виявили приховані під підкладкою верхнього одягу секретні документи. За задумом кураторів, спецслужби РФ повинні отримати інформацію про систему фортифікаційного облаштування однієї з бригад ВСУ в зоні АТО і диспозиції українських військових підрозділів.

За висновком експертів, отримана інформація була б використана противником нанесення вогневих ударів по позиціях української армії та проведенні диверсійної діяльності.

Деснянський районний суд Києва визнав затриманого винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією всього належного йому майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала в Києві агента спецслужб РФ, який намагався отримати секретну документацію у військовій сфері і завербувати представника Міністерства оборони.