ua en ru

В Києві під Апеляційним судом запалили шини з вимогою розслідувати справи Майдану

В Києві під Апеляційним судом запалили шини з вимогою розслідувати справи Майдану Фото: під Апеляційним судом Києва запалили покришки (Marian Kushnir twitter.com)

Ключова вимога активістів - не звільняти наразі єдиного арештованого підозрюваного у викраденні активістів Луценка й Вербицького

Під Апеляційним судом Києва запалили покришки з вимогою не звільняти з-під варти Олександра Волкова, якого підозрюють у організації викрадень активістів Євромайдану. Про це повідомляє "Громадське".

Декілька десятків активістів прийшли підтримати акцію з вимогою розслідувати справу і покарати винних у викраденні активістів Євромайдану Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, який нині є народним депутатом, підкреслює канал.

Активісти принесли із собою покришки. За словами журналістів, їх підпалив Луценко. Підтримати акцію також прийшли народні депутати Олена Сотник та Борислав Береза.

Ключова вимога активістів - не відпускати з-під арешту наразі єдиного підозрюваного в епізоді викрадення активістів, якому обрано запобіжний захід.

"Громадське" нагадує, що Печерський районний суд Києва арештував Волкова 29 липня.

Нагадаємо, 1 липня Апеляційний суд Чернігівської області скасував рішення суду першої інстанції й визнав винуватим колишнього керівника чернігівської та одеської поліції Едуарда Гребенюка в зловживанні владою і незаконному перешкоджанні проведенню зібрань і мітингів під час подій Євромайдану.