ua en ru

Екс-замначальника одеської міліції засудили за знесення наметів на Євромайдані

Екс-замначальника одеської міліції засудили за знесення наметів на Євромайдані Фото: Едуарда Гребенюка засуджено (Думская)

Його засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік

Апеляційний суд Чернігівської області скасував рішення суду першої інстанції і визнав винним колишнього заступника начальника чернігівської та одеської поліції Едуарда Гребенюка у зловживанні владою і незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів (Євромайдану). Про це повідомляє "Думська".

Зазначено, що йому інкримінували організацію знесення наметового містечка чернігівського Євромайдану 25 листопада 2013 року. Саме Гребенюк віддав наказ на демонтаж містечка.

Зокрема колишнього міліціонера, люстрованого в кінці 2014 року, засудили до трьох років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 8500 гривень, але звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік.

На думку екс-радника глави ГУНП в Одеській області Владислава Сердюка, чернігівський суд створив прецедент, який має значення для одеситів: одеський Євромайдан розігнали того ж дня міліціонери та комунальники.

"Гребенюк Едуард Миколайович, колишній заступник генерала Катеринчука, якого той перетягнув за собою з Чернігова до Одеси і за три тижні до звільнення в 2014 році, згідно з законом "Про люстрацію", подарував трикімнатну службову квартиру в Шампанському провулку, отримав термін за незаконні дії при ліквідації наметового містечка Євромайдану в Чернігові 25 листопада 2013 року", - прокоментував Сердюк цей вирок суду в соцмережі.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що розслідування розстрілів активістів під час подій на Євромайдані може закінчитися до кінця 2017 року.