ua en ru

Київ витратить на реконструкцію пам’ятників і культових споруд близько 20-30 млн грн, - Попов

Київ витратить на реконструкцію пам'ятників і культових споруд близько 20-30 млн грн. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кошти, які витрачає місто, це кошти, спрямовані на проведення реконструкції і облаштування парків і скверів, приведення в порядок наших пам'ятників і також культових споруд, де сьогодні потрібен охайний вигляд. В цілому, це кошти, які можна визначити 20 млн грн, до 30 млн грн. Але об'єктів дуже багато, тому, на жаль, їх не можна зробити так, як хотілося б. Але спробуємо використати ці кошти максимально ефективно", - зазначив Попов.

За його словами, зокрема, не вистачає коштів для хорошої реконструкції Володимирської гірки.

"Я приблизно можу сказати, Володимирська гірка - це 8 млн грн, Колона Магдебурзького права - приблизно така ж сума, і десь близько 10 млн грн - це на культові споруди. По володимирській гірці, якщо виконувати роботи на дуже високому рівні, то треба додавати ресурс. І ми сьогодні зранку обговорювали, щоб достойно провести реконструкцію, будемо вишукувати ще кошти", - розповів Попов.

Читайте також: У Києві відреставрують Володимирську гірку