ua en ru

Київ має намір повернути у власність громади раніше незаконно відчужені об'єкти та земельні ділянки, - О.Попов

У наступному році буде продовжена робота з повернення у власність територіальної громади Києва «не тільки підприємств, але і земельних ділянок», які раніше були незаконно відчужені. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

«Це будуть не тільки підприємства, це будуть земельні ділянки, інші активи, які, на нашу думку, були незаконно відчужені. Сьогодні велика кількість позовних заяв є в прокуратурі, в судах і ця робота, вона, звичайно, за один день не вирішується, але результат її, я думаю, буде позитивно сприйнятий киянами», - підкреслив О.Попов, відповідаючи на питання журналістів про те, які саме об'єкти влада має намір повернути територіальній громаді Києва.

Крім того він підкреслив, що на сьогоднішній день в Києві крім будівництва близько Олександрівської (раніше Жовтневої) лікарні, є «кілька десятків резонансних об'єктів, тому моя позиція така, і я вже дав відповідні доручення: є два критерії, за якими ми повинні вести в надалі свою роботу щодо будівництва та не будівництва. Перший критерій - це законність і тому сьогодні юридичне управління (КМДА) працює над тим, щоб по кожному з цих об'єктів ми мали висновку щодо того, який варіант є законним на даний час, тому що сьогодні дійсно багато об'єктів, у тому числі той який названий (будмайданчик близько Олександрівської лікарні) є предметом для розгляду в судах... Якщо є рішення суду не будувати, або навпаки, будувати, ми будемо його виконувати».

Другим критерієм у цьому питанні, на думку О.Попова, є думка фахівців. «У мене сьогодні немає ніяких причин не довіряти нашим фахівцям - це, перш за все, Архітектурно-будівельний рада, яка приймає рішення щодо доцільності будівництва, і, безумовно, з урахуванням їх думки буде відпрацьована офіційна позиція КМДА», - додав голова КМДА.