ua en ru

Київ готовий до ймовірних спалахів захворюваності на грип, - Попов

Київ готовий до ймовірних спалахів захворюваності на грип. Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає прес-служба КМДА.

Зокрема, Попов зазначив, що усі профілактичні заходи та підготовку до ймовірних спалахів захворюваності в столиці вжито в повному обсязі.

"Ті зміни, які відбулися в структурі охорони здоров'я міста протягом останніх двох років, свідчать про те, що ми сформували потужну первинну медико-санітарну допомогу. Ця ланка відповідає не лише за лікування хворих, а й за профілактику захворюваності, у тому числі й на грип. Від самих сімейних лікарів залежить, наскільки ця профілактика буде ефективною, а отже й наскільки ефективним буде лікування. Важливо, що сьогодні в цій системі є мотивація до зниження рівня захворюваності. Адже це безпосередньо пов'язано із рівнем заробітної плати медиків: чим здоровіше населення - тим більшу зарплатню отримує лікар. І це працює", - наголосив Попов.

Також повідомляється, що нині у всіх районах столиці ведеться активна профілактична робота. Сімейні лікарі роз'яснюють киянам як зменшити загрозу захворюваності, що робити при виникненні перших симптомів. У кожному районі функціонують пункти, де можна зробити щеплення від грипу. Цю послугу надають, як приватні, так і комунальні медичні заклади.

Читайте також: В Україні зареєстровано перший випадок смерті від грипу