ua en ru

В КМДА розповіли, коли включать гарячу воду

В КМДА розповіли, коли включать гарячу воду Фото: Петро Пантелеєв (kyivcity.gov.ua)

На Троєщині гаряча вода повинна з’явитися вже післязавтра, 15 жовтня

В Київській міській держадміністрації (КМДА) розповіли про послідовність відновлення гарячого водопостачання у столиці. Про це сьогодні на прес-брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спочатку буде подана гаряча вода (незалежно від початку подачі опалення, - ред.)... Гаряча вода постачатиметься залежно від відновлення роботи котелень. Оскільки по тих територіях міста, а це Деснянський район, Оболонський район, частина Шевченківського, Соломянського, Святошинського, де не було гарячої води в першу чергу подаватиметься гаряча вода, а потім опалення... Немає пріоритетності, немає дискримінації. Все залежатиме від технологічних режимів", - сказав він.

Пантелеєв зазначив, що по територіям, де не було проблеми з гарячим водопостачанням, гаряча вода подаватиметься у звичайному режимі.

"По тих територіях, де в нас не було проблеми з гарячим водопостачанням - там уже є гаряча вода і там подаватиметься тепло у звичайному режимі за графіком", - додав Пантелеєв.

До прикладу, за словами Пантелеєва, на Троєщині гаряча вода повинна з’явитися вже післязавтра, 15 жовтня.

"Від ТЕЦ-6 споживає гарячу воду Деснянський район, Оболонський район, Лісовий масив... Тобто, найближчі об’єкти отримуватимуть гарячу воду. Тобто, спочатку це, наприклад, буде житловий масив Троєщина, а потім уже Оболонь, залежно від послідовності руху теплоносія", - зазначив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" і КП "Київтеплоенерго" підписали договір на постачання газу. "Київтеплоенерго" буде отримувати газ на пільгових умовах, визначених урядом для виробників тепла, які забезпечують тепловою енергією населення та інших захищених споживачів.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Господарський суд міста Києва 10 жовтня затвердив мирову угоду між НАК "Нафтогаз України", КП "Київтеплоенерго" та ПАТ "Київенерго". За інформацією "Нафтогазу", згідно з мировою угодою, "Київтеплоенерго" стає правонаступником за всіма договорами "Київенерго" з "Нафтогазом" і, відповідно, за борговими зобов'язаннями на суму близько 2,4 млрд грн. Сторони погодилися, що питання штрафних санкцій, по яких ще не завершилися судові процеси, не є предметом регулювання мирової угоди будуть вирішуватися окремо в судовому порядку.