ua en ru

"Нафтогаз" відновив постачання газу Києву для подачі гарячої води

"Нафтогаз" відновив постачання газу Києву для подачі гарячої води Фото: кран з водою (РБК-Україна)

У будинках киян найближчим часом з'явиться гаряча вода

НАК "Нафтогаз України" і КП "Київтеплоенерго" підписали договір на постачання газу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Нафтогаза".

"Одночасно з підписанням договору "Нафтогаз" надав "Київтеплоенерго" номінації на другу декаду жовтня. Тому "Київтеплоенерго" має можливість відновити гаряче водопостачання в Києві та своєчасно почати опалювальний сезон", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в "Нафтогазі", це означає, що "Київтеплоенерго" буде отримувати газ на пільгових умовах, визначених урядом для виробників тепла, які забезпечують тепловою енергією населення та інших захищених споживачів.

"Як і інші кияни, ми сподіваємося, що гаряче водопостачання у столиці буде відновлено максимально швидко", - зазначив перший заступник голови правління "Нафтогазу" Сергій Перелома.

Нагадаємо Господарський суд міста Києва 10 жовтня затвердив мирову угоду між НАК "Нафтогаз України", КП "Київтеплоенерго" та ПАТ "Київенерго". За інформацією "Нафтогазу", згідно з мировою угодою, "Київтеплоенерго" стає правонаступником за всіма договорами "Київенерго" з "Нафтогазом" і, відповідно, за борговими зобов'язаннями на суму близько 2,4 млрд грн. Сторони погодилися, що питання штрафних санкцій, по яких ще не завершилися судові процеси, не є предметом регулювання мирової угоди будуть вирішуватися окремо в судовому порядку.

Зазначимо, що "Нафтогаз" не погоджувався підписувати договір з "Київтеплоенерго" через відмови підприємства приймати на себе борги "Київенерго".