ua en ru

Під КМДА проходить акція проти забудови Поштової площі та Осокорків

Під КМДА проходить акція проти забудови Поштової площі та Осокорків Фото: акція протесту під КМДА (РБК-Україна)

На акції протесту наразі присутні близько 100 учасників

Під будівлею Київської міської державної адміністрації (КМДА) проходить акція проти будівництва торгового центру на Поштовій площі в Києві та проти забудови Осокорків. Про це передає кореспондент РБК-Україна з місця події.

На акції протесту наразі присутні близько 100 учасників, та 20-30 "тітушок".

В ході акції колишнього члена фракції "Сапомоміч" Сергія Гусовського, який активно виступає проти забудови на Поштовій площі, облили зеленкою.

Також стало відомо, що правоохоронці затримали "тітушок".

Фото: акція під КМДА (РБК-Україна)

Нагадаємо, у Києві 22 вересня на місці скандальної забудови на Осокорках сталися сутички з правоохоронцями. В ході акції присутні спробували знести будівельний паркан навколо місця будівництва майбутнього житлового комплексу. Крім того, учасники акції кидали петарди. Всього на Осокорках на протест проти забудови були присутні близько сотні людей. Спочатку повідомлялося про затримання близько 20 чоловік, пізніше стало відомо про 40 затриманих.

Зазначимо, в серпні біля цієї забудови на Осокорках затримали десятки озброєних людей.

Також РБК-Україна повідомляло, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив за будівництво підземного музею археології в Києві на Поштовій площі.

Відзначимо, в 2013 році КМДА уклала інвестиційний договір з компанією "Хенсворд-Україна", яка будує об'єкт на Поштовій площі в Києві. Згодом на Поштовій площі археологи знайшли цілу підземну вулицю часів Київської Русі і ряд артефактів: князівські печатки, зброя і навіть останки людей XII століття.

Тепер міська влада вирішує питання інвестиційного договору - розривати його не хочуть через загроз судової тяжби і погіршення інвестиційного іміджу столиці.