ua en ru

КМДА підпише меморандум з владою Лейпцигу про співробітництво в галузі електротранспорту

Голова КМДА Олександр Попов з 9 по 11 жовтня нанесе робочий візит в Лейпциг для підписання меморандуму про співробітництво в галузі електротранспорту і будівництва паркінгів та представить інвестиційні проекти Стратегії розвитку Києва до 2025 року.
Про це журналістам повідомила начальник управління преси та інформації КМДА Оксана Збітнєва, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
"З 9 по 11 жовтня відбуватиметься офіційний візит столичної делегації на чолі з головою КМДА Олександром Поповим до міста Лейпциг. Цей візит присвячений відзначенню в цьому році 50-річчя дружніх та партнерських відносин між Києвом та цим німецьким містом. Олександр Попов має намір підписати з мером Лейпцига меморандум про співробітництво, зокрема, в галузі міського електротранспорту... Також він представить німецьким діловим та бізнес-колам відкриті інвестиційні проекти, реалізація яких передбачена проектом реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року. У попередніх переговорах німецькі бізнесмени вже виявили готовність брати участь в реалізації цих проектів... Крім того, Попов відвідає Лейпцизький ярмарок, на прикладі якого ознайомиться з ефективним функціонуванням виставкових комплексів. Планується також підписання меморандуму про проектування, монтаж та будівництво високих паркінгів для тимчасових стоянок автотранспорту", - повідомила Збітнєва.
Також голова КМДА проведе переговори, спрямовані на вивчення досвіду Лейпцига в сфері розвитку муніципальної інфраструктури, комунального господарства, реновації промислових зон і перетворення їх на землі відпочинку. Цей досвід може послугувати прикладом для реконструкції Русанівської набережної.
Обговорюватимуться також можливості стажування київських сімейних лікарів в Німеччині та партнерство з реалізації проектів з екології та енергозбереження.