ua en ru

КМДА: На програму по відновленню гарячого водопостачання у Києві потрібно 1,988 млрд грн

Вартість програми "Гаряча вода у місті Києві", яка затвердженна Київською міською радою, становить 1 млрд 988 млн 280 тис. грн, мета програми - відновлення надання гарячої води у житлові будинки Києва. Про це РБК-Україна повідомили у Головному управлінні енергетики, енергоефективності та енергозбереження Київської міської державної адміністрації (КМДА).

У КМДА зазначили, що причинами виходу з ладу циркуляційних мереж гарячого водопостачання є тривалий термін їх експлуатації, понад 25 років, не працюючи (або відсутні) насосні агрегати циркуляції гарячого водопостачання , пошкоджені теплообмінники та внутрішньобудинкові мережі.

З метою виправлення ситуації Київрада затвердила програму "Гаряча вода у місті Києві", якою передбачено відновлення циркуляції гарячого водопостачання протягом 2011-2015 рр. Програма передбачає низку ремонтних заходів, які будуть фінансуватися за рахунок коштів міського бюджету, передбачених програмою соціально-економічного розвитку міста Києва на відповідний рік.

Раніше повідомлялося, що КМДА вважає послугу "гарячого водопостачання" законодавчо не врегульованою, а її надання економічно не вигідним.