ua en ru

Послуга "гарячого водопостачання" законодавчо не врегульована, а її надання економічно не вигідне, - КМДА

В Україні тільки 2 міста - Сімферополь і Київ - стабільно забезпечуються гарячою водою, оскільки послуга "гарячого водопостачання" законодавчо не врегульована, а її надання економічно не вигідно. Таку думку висловив заступник начальника головного управління КМДА з житлового забезпечення Володимир Баженов, передає кореспондент РБК-України.

"Стабільно забезпечуються гарячою водою тільки 2 міста в Україні - Сімферополь і Київ... Місто Київ в порівнянні з іншими регіонами в питанні гарячого водопостачання живе "як у Христа за пазухою", оскільки в інших містах України, за винятком Сімферополя, гаряче водопостачання практично відсутнє повністю. Істотною причиною такого стану справ є те, що така послуга як "гаряче водопостачання" не врегульована на законодавчому рівні, її надання нікому економічно не вигідне", - зазначив він.

Нагадаємо, питання реконструкції систем гарячого водопостачання житлових будинків із застосуванням поновлюваних джерел енергії обговорювалося на першому Київському інвестиційному форумі.

Як повідомлялося, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує зобов'язати органи місцевого самоврядування протягом 5 днів інформувати споживачів про зміну тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема, послуги централізованого опалення, холодного і гарячого водопостачання.