ua en ru

У КМДА вивчають доцільність підвищення тарифів на проїзд

У КМДА вивчають доцільність підвищення тарифів на проїзд Ілюстративне фото: Микола Поворозник (facebook.com-sharcenko2)

Питання буде винесено на громадське обговорення

У Києві вивчать доцільність підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті, питання буде винесено на громадське обговорення. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передає прес-служба КМДА.

"Столична влада розглядає можливість підвищення вартості проїзду в громадському транспорті загального користування, однак про остаточні цифри можна буде говорити тільки після ретельного вивчення цього питання, враховуючи економічну обгрунтованість. Крім того, відповідний проект розпорядження обов'язково буде винесено на громадське обговорення для вивчення думки киян", - сказав він.

При цьому Поворозник додав, що навіть у разі зміни вартості проїзду, пільговий проїзд для категорій мешканців столиці, які сьогодні мають на це право, буде збережено.

Відзначимо, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що комунальне підприємство "Київпастранс" планує підвищити тарифи на проїзд в наземному комунальному транспорті Києва до 8 гривень.

Нагадаємо, в травні 2018 року може набути чинності наказ Міністерства інфраструктури України про підвищення на 12% тарифів на залізничні пасажирські перевезення "Укрзалізниці".