ua en ru

Керченський міст нагадує про постійну готовність РФ порушувати міжнародне право, - Держдеп

Керченський міст нагадує про постійну готовність РФ порушувати міжнародне право, - Держдеп Фото: Хізер Ноєрт (U. S. Department of State)

Усі пов'язані з Кримом санкції будуть зберігатися доти, доки Росія не поверне півострів Україні

Сполучені Штати засуджують будівництво і часткове відкриття Росією моста через Керченську протоку між Росією і окупованим Кримом. Про це заявила офіційний представник Держдепу Хізер Ноєрт.

"Це було зроблено без дозволу уряду України. Крим є частиною України. Російське будівництво мосту є нагадуванням про постійну готовність Росії порушувати міжнародне право", - йдеться в заяві.

У Держдепі також зазначили, що міст перешкоджає судноплавству, обмежуючи розміри кораблів, які можуть пройти через Керченську протоку.

"Міст є не тільки спробою Росії зміцнити незаконне захоплення і окупацію Криму, але й перешкоджає судноплавству, обмежуючи розміри кораблів, які можуть пройти через Керченську протоку, єдиний шлях для досягнення територіальних вод України в Азовському морі і ми закликаємо Росію не перешкоджати цьому судноплавству", - заявила Ноєрт

Вона нагадала, що всі пов'язані з Кримом санкції будуть зберігатися до тих пір, поки Росія не поверне півострів Україні.

"Ми ще раз підтверджуємо нашу прихильність суверенітету і територіальній цілісності України і нагадуємо про висловлення міжнародним співтовариством цього зобов'язання у резолюції 68/262 Генеральної асамблеї ООН", - сказано в заяві.

Нагадаємо, Україна готує відповідь на відкриття Російською Федерацією Керченського мосту в анексованому Криму.