ua en ru

Україна готує відповідь на відкриття Росією Керченського мосту, - Гройсман

Україна готує відповідь на відкриття Росією Керченського мосту, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

За словами Гройсмана, Керченський міст несе загрозу безпековим, економічним та екологічним інтересам України

Україна готує відповідь на відкриття Російською Федерацією Керченського мосту в анексованому Криму. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook.

"Настане час, і за все доведеться відповісти - в тому числі за цей міст. Зараз ми готуємо відповідь: ми навчилися захищати свої інтереси, в тому числі в міжнародних судах. Будемо вживати всі заходи і доб’ємося справедливості і верховенства закону," - зазначив Гройсман.

За словами Гройсмана, Керченський міст побудований на суверенній території України "без будь-яких погоджень, з прямою загрозою нашим безпековим, економічним та екологічним інтересам".

Російська окупаційна влада продовжує діяти поза межами міжнародного права

Російська окупаційна влада продовжує діяти поза межами міжнародного права та здорового глузду. Вони відкривають Керченський міст: об’єкт, який побудований на нашій, суверенній території - без будь-яких погоджень, з прямою загрозою нашим безпековим, економічним та екологічним інтересам. Про це сказав сьогодні в коментарі “France-Presse, AFP”. Кремль діє так, ніби безкарність і вседозволеність триватимуть вічно. НІ! Настане час, і за все доведеться відповісти – в тому числі за цей міст. Зараз ми готуємо відповідь: ми навчилися захищати свої інтереси, в тому числі в міжнародних судах. Будемо вживати всі заходи і доб’ємося справедливості і верховенства закону.

Опубліковано Volodymyr Groysman 15 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Керченський міст ще знадобиться російській владі, коли вони будуть залишати територію українського Криму.